Het geheim van ons gerijpte rundvlees: net als kaas en wijn wordt vlees kwalitatief beter als het een tijdje rijpt onze speciale koelcellen. Doordat wij vasthouden aan ons slagersambacht en de inkoop en versnijding helemaal zelf verzorgen kunnen wij een optimaal rijpingsproces garanderen. Waardoor uw biefstuk en vooral steaks vele malen malser en smaakvoller zullen zijn. Dry aged beef is droog gerijpt vlees, volgens een ambachtelijke techniek. Wij zoeken hiervoor speciale delen uit die fijn van structuur zijn en een beetje vetbedekking hebben. Deze vleesdelen worden vervolgens minimaal drie tot 6 weken gerijpt in koude lucht, zonder het vlees te verpakken of af te dekken. Hierdoor droogt het vlees – het verliest vocht – waardoor de smaak zich concentreert en nog beter ontwikkeld. Na deze rijping wordt het vlees uitgebeend en worden de donkere randen verwijderd. Wat dan te voorschijn komt is een ultieme rundersteak met veel smaak en malsheid. Hiervan kunnen we mooie delen snijden die uitermate geschikt zijn om indirect te grillen op de barbecue of die u mooi rosé kunt garen in de oven.

Tip: Maak uw dry aged steaks klaar op een ouderwetse houtskool barbecue, na bereiden licht afkruiden met zeezout en peper voor een ultieme smaakbeleving Uit overtuiging werken we bij voorkeur met leveranciers uit eigen regio. Maar soms wijken we hiervan af, want het is ook fantastisch om nieuwe smaken te ontdekken. 

Wilt u naast onze heerlijke biefstuk en dry aged beef eens iets anders proberen? Kies dan voor onze ribeyes van graangevoerd rund uit noord amerika.Of wat dacht u van geweldige entrecotes van het rubia gallega rund(Spaanse hobbykoe).  Een unieke smaak en hoge kwaliteit kenmerken dit exclusieve vlees. Perfect om te grillen! Ook een malse picanha (staartstuk) van  Hollandse bodem is heerlijk op de barbecue.

Wij draaien op Midmid