Vlees van goede kwaliteit, en dat proef je! Naast een goede kwaliteit vinden wij het welzijn van een dier ook belangrijk. Uiteraard staat dit allemaal met elkaar in verband. Een dier wat een lijdensweg heeft gehad of veel stress, smaakt taai en droog en is over het algemeen niet zacht.Een dier wat rust en ruimte heeft gehad, wat gezond gevoerd is en ook en stukje liefde heeft gehad smaakt vele male beter! Niet alleen qua smaak maar ook voor je eigen gevoel. Wij van de dorpsslagerij vinden in elk geval van wel. 

Ons varkensvlees bevat 3*** beter leven, Porkbest. In hun bedrijfsvoering staat duurzaamheid centraal! Ze zorgen dat de varkens het naar hun zin hebben. Zo hebben de varkens daglicht in hun stal, krijgen ze veel bewegingsruimte en vermaken ze zich met speeltjes. Van big tot slachthuis blijven ze in dezelfde groep bij elkaar. Voor een sociaal dier als het varken is dat een plus! Onze varkens leven langer dan de meeste van hun soort genoten. Het vlees kan daardoor beter rijpen, wat zich vertaald in pure smaak! Omdat alle varkenshouders op max. 10 kilometer afstand van het slachthuis zijn gevestigd, is het transport maar kort. Het varken heeft dus nauwelijks stress. Ook daardoor blijft het vlees smaakvol. De kenners van het slachthuis nemen alle tijd om het vlees te controleren. Dat is het voordeel van een klein slachthuis met betrokken medewerkers. Wij vinden dat een zeer prettig idee!

Kip of beter gezegd; Boerderij kip. Dat is wat wij jullie aanbieden. Kip met een bijzondere smaak begint bij aandacht voor dierenwelzijn en goede voeding. De boerderij kip is een Hollandse scharrelkip die opgroeit in een omgeving waar ze naar hartenlust vrij rond kan scharrelen, in een overdekte vrije uitloop met volop daglicht en frisse lucht. Dagelijks krijgt ze gezonde voeding die plantaardig is en voor 70% bestaat uit graan. De boerderij kip kan langzaam opgroeien bij een normaal dag-en nachtritme en krijgt geen onnodige medicijnen toegediend. Dit resulteert in een vitale, sterke en gezonde kip.Dankzij een beter leven en vakmanschap ben jij verzekerd van kip met een ambachtelijke smaak!

''Koeien uit de omgeving.''Het is eerlijk vlees, afkomstig van onze vaste leveranciers: boeren in de wijde omgeving van Amersfoort. Ze verzorgen hun koeien met liefde en bieden ze rust en ruimte. In het voorjaar en de zomer grazen de koeien in de weilanden van de Utrechtse Heuvelrug en langs Uitwaarden van de Rijn. De jonge kalfjes worden door de moeder gezoogd. En als het winter wordt, krijgen de koeien alle ruimte in de stal. Er staat elke dag een zorgvuldig samengesteld ruwvoermenu voor hen klaar. Drie vaste rassen die we altijd hebben zijn Blonde d'aquitaine,  Verbeterd Roodbont en Belgisch Witblauw.


''U proeft de rust en ruimte de de koeien hebben genoten'' 
- Kees Vlot, onze leverancier

Wij draaien op Midmid